9 comments on “Kawasaki H2 ja H2R -Vuoden 2015 merkittävin uutuus

  • Supercharger ei ole turbo, vaan mekaaninen ahdin, lukaisehan linkkisi uudelleen. Ja samalla vaikka kawan oma h2 sivusto jossa mainostavat mekaanista ahdinta. Turbo käyttää ahtamiseen pakokaasuja näinhän tässä mekaanisesti ahdetussa pyörässä ei tehdä. Termistö haltuun.

 1. Hohhoijaa… Nippelitiedolla päteminen on hieno laji eikö olekin? Luitko sattumoisin tuon toisen linkin jonka laitoin?? Eli Wikipedian ja mitä siellä sanotaan Superchargerista?

  • Älä nyt, säästin sut nolaamasta itsesi jos tuollainen kawa sattuu ensikesänä eteen!
   Juu, tuossa wikissähän se mekaanisen-(supercharger) ja pakokaasuahtimen (turbocharger)ero on selvitetty hienosti:

   Power for the supercharger can be provided mechanically by means of a belt, gear, shaft, or chain connected to the engine’s crankshaft. When power is provided by a turbine powered by exhaust gas, a supercharger is known as a turbosupercharger[1] – typically referred to simply as a turbocharger or just turbo. Common usage restricts the term supercharger to mechanically driven units.

   Kawassahan mekaanista ahdinta pyöritetään kampiakselilta planeettapyörästön välityksellä.

   Eikä se nyt niin nippelitiedolla spedeilyä ole, jos kerran tekniikasta kirjoitetaan niin perusasiat voisi enemmänkin kuin sinne päin.
   Se on vähän sama kuin sanoisi että S1000RR bemussa on 4-cyl boxer moottori: tekee saman asian kuin rivimoottori, mutta on kuitenkin täysin erilainen.

 2. Mä nolaan itseäni mielelläni koska se on ihan helkutin hauskaa!
  (Ja teen sitä Tuomas Rajalan kanssa yhdessä…. Hänkään ei näköjään tiedä moottoripyöristä mitään eikä turboista!)

  • Älä nyt Tuomasta tähän vedä mukaan. Hänen jutussaan faktathan ovat oikein. Olisit kopsannut suoraan sieltä niin olisi mennyt ahtimet oikein! 🙂

 3. Tuomas kirjoittaa siis juttua Kawasaki H2R pyörästä! Juttu alkaa lauseella “Turboahdetut moottoripyörät ovat prätkämaailmassa harvinaisuuksia.”
  Viittaa siis suoraan H2R-pyörään. Myöhemmin jutussa kirjoitetaan:
  “Kawasaki ei suinkaan tuo markkinoille turboahdettua pyörää ensimmäistä kertaa. Edellisestä turbosta vain on vierähtänyt 31 vuotta. Vuonna 1983 prätkäkansalle esiteltiin GPZ750 Turbo. Se oli aikansa tehokkain moottoripyörä, joka kehitti järisyttävät 112 hevosvoimaa.”
  Ja taas puhutaan Kawasaki H2R -pyörästä… Myöhemmin jutussa on tarkennettu että kyseessä on mekaanisella ahtimella varustettu mp.

 4. Ja vielä tarkennusta tähän Kawan H2R turbosta / ahtimesta:
  (Lainaus moottoripyora.org sivuilta ko. pyörämallin keskusteluketjusta. Kirjoittaja nimimerkki “Nitrous”)
  “Tämä kawan mekaaninen ahdin on rakenteeltaan käytännössä identtinen turboahtimen ahdinpuolen kanssa. Ainut isompi ero turboahtimeen verratessa on ahtimen vetotapa, joka tässä tapauksessa sattuu olemaan mekaaninen. Eli H2:n ahdinta kannattaa ja pitääkin verrata ominaisuuksiltaan ja mekaniikaltaan turboahtimen ahdinpuoleen.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s